Wetenschappelijke Onderzoeken naar Magnetische Waterontharders

Overzicht van Wetenschappelijke Onderzoeken naar Magnetische Waterontharders (en Magnetische Water Geconditioneerders)

Hier tonen we een overzicht van de wetenschappelijke artikelen die als basis dienen voor de promotie van onze McFLOW-producten. Wij proberen de beweringen zo accuraat mogelijk op de waarheid te baseren, om zo tot tevreden klanten te kunnen komen. We hanteren immers een niet goed = geldteruggarantie van 100 dagen.

 

Effects of magnetic treatment on scaling power of hard waters (2016)

Mahmoud, B., Yosra, M., & Nadia, A. (2016). Effects of magnetic treatment on scaling power of hard waters. Separation and Purification Technology, 171, 88-92. https://doi.org/10.1016/j.seppur.2016.07.027

Deze studie onderzocht de effecten van magnetische behandeling op de kalkvorming van hard water. De resultaten bevestigden dat de magnetische behandeling de neerslag van calciumcarbonaat (CaCO3) beïnvloedde. Het bleek dat de schaalvormende kracht van behandeld water significant werd geremd door het aangebrachte magnetische veld, met een anti-kalk efficiëntie van ongeveer 45%. Bovendien bleek uit de tests dat het magnetische veld een "geheugeneffect" produceerde, waarbij de anti-kalk eigenschappen van het behandelde water gedurende ongeveer drie dagen behouden bleven. Dit effect kan kalkafzettingen in industriële systemen en huishoudelijke apparatuur verminderen. De studie benadrukt de potentiële voordelen van magnetische waterbehandeling als een milieuvriendelijke en kostenbesparende methode voor het voorkomen van kalkvorming. Hoewel de magnetische behandeling geen directe invloed heeft op de waterchemie, wijzigt het de morfologie en adhesie van calciumcarbonaat. De effectiviteit van deze behandeling blijft echter controversieel, aangezien gepubliceerd onderzoek vaak tegenstrijdige resultaten laat zien. Verdere experimenten zijn nodig om de precieze werkingsmechanismen en langdurige effectiviteit van magnetische waterbehandelaars te bevestigen.

  

Effects of Magnetic Field on Homogeneous and Heterogeneous Precipitation of Calcium Carbonate (2023)

Mahmoud, B., Yosra, M., & Nadia, A. (2023). Effects of Magnetic Field on Homogeneous and Heterogeneous Precipitation of Calcium Carbonate. ChemElectroChem, 10(5), 125-136. https://chemistry-europe.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/celc.202300105

De studie onderzocht de invloed van een magnetische behandeling (0,70 T) op de vorming van kalkaanslag in synthetische oplossingen met een hardheid van 25°F. Resultaten van snelle gecontroleerde precipitatie (FCP) toonden aan dat de neerslag van calciumcarbonaat (CaCO3) in behandeld water lager was dan zonder magnetisch veld. De antikalk eigenschappen bleven tot 24 uur na behandeling behouden. Chronoamperometrie (CA) werd gebruikt om de invloed van magnetische behandeling op heterogene CaCO3-neerslag te onderzoeken, waarbij de effectiviteit toenam met de blootstellingstijd. Magnetisch veld bevorderde de vorming van een mix van calciet en aragoniet. SEM en XRD karakteriseerden de verkregen schaalstructuur. De magnetische behandeling vertraagde de CaCO3-precipitatie en verbeterde de inhibitie-efficiëntie tot 60%. Het geheugen effect van de magnetische behandeling duurde maximaal 24 uur, hoewel het over tijd afnam. Deze bevindingen ondersteunen het gebruik van magnetische velden als milieuvriendelijke methode voor het beheersen van kalkaanslag.

 

The Effectiveness of a magnetic physical water treatment device on scaling in domestic hot-water storage tanks. (2003)

The Effectiveness of a magnetic physical water treatment device on scaling in domestic hot-water storage tanks. C. Smith, P Coetzee and J. Meyers. Water SA 29(3) 2003. Available as a PDF download.

Deze Zuid-Afrikaanse auteurs hebben een studie geproduceerd die op mij overkomt als zeer goed uitgevoerd, een van de weinige die wetenschappelijk geloofwaardig bewijs rapporteert voor de effectiviteit van magnetische waterbehandeling (MWT). Hun reeks experimenten, waarbij een van twee parallelle verwarmers was uitgerust met een permanent magneetapparaat, toonde schaalvormingsreducties variërend over een vrij breed bereik (17-70%), met een gemiddelde van 34%.

 

Magnetic treatment of industrial water. Silica activation (2003)

Opmerkelijk: Silica blijkt uit meerdere studies een cruciaal ingrediënt te zijn voor effectieve wateronthardingseffecten van magnetische velden. Mocht silica dus in jouw leidingwater ontbreken, dan kan het zijn dat effect van de McFLOW daarmee ook niet aanwezig is.

Coey, J. M. D., Cass, S., & Chikazumi, S. (2003). Magnetic treatment of industrial water: Silica activation. The European Physical Journal Applied Physics, 21(2), 131-148. https://doi.org/10.1051/epjap:2003021 https://www.cambridge.org/

Het artikel beschrijft twee grootschalige observaties van magnetische behandeling van industrieel water, gericht op veranderingen in de vorming van afzettingen. Eerst wordt een vier maanden durend experiment beschreven met twee identieke 25 kW warmtewisselaars, waarbij in één geval het inlaatwater werd behandeld met een magnetohydrodynamische methode. Afzettingen uit beide warmtewisselaars werden chemisch geanalyseerd met röntgendiffractie, infraroodspectroscopie en PIXE. De hoeveelheid afzetting voor onbehandeld water, voornamelijk bestaande uit calciet, nam exponentieel toe met de temperatuur en bereikte 20 g/m buis aan het warme uiteinde van de warmtewisselaar. De massa van de afzetting voor magnetisch behandeld water was niet temperatuurafhankelijk en bedroeg slechts ca. 0,5 g/m buis. Het bestond voornamelijk uit niet-kristallijn, silica-rijk materiaal. Verdere resultaten werden verkregen uit een praktische installatie bij drie blokken van een 1 GW energiecentrale. De zachte, amorfe afzetting voor magnetisch behandeld water had een specifieke oppervlakte van 80 m²/g en een infraroodspectrum vergelijkbaar met dat van een silicaathydrogel. Het lijkt erop dat, als gevolg van de doorgang door het magnetische apparaat, de kristallisatie van carbonaten in water werd geblokkeerd door de initiatie van een ander, concurrerend proces. Dit proces is de activering van colloïdaal silica, dat calcium, magnesium of andere metaalionen adsorbeert en vervolgens neerslaat uit de oplossing als geagglomereerd agglomeraat. Het meest waarschijnlijke mechanisme verantwoordelijk voor de activering van silica is een door Lorentzkracht geïnduceerde vervorming van de diffuse laag, wat leidt tot een verhoogde concentratie van tegenionen in de adsorptielaag van het negatief geladen silica.

 

Reduction in the surface tension of water due to physical water treatment for fouling control in heat exchangers

Young I. Cho, Sung-Hyuk Lee: Internat. Commun. in Heat and Mass Transfer 2005 32 1-9 ResearchGate.net

Het doel van deze studie was om te onderzoeken of een fysieke waterbehandeling (PWT) de oppervlaktespanning van hard water kon verminderen. Twee verschillende PWT-apparaten werden gebruikt: een permanente magneet (PMDU) van Drexel University en een solenoïdespoel elektronisch apparaat (SCED). De effecten van het aantal PWT-behandelingen op de oppervlaktespanning werden bestudeerd. Er werden twee afzonderlijke experimenten uitgevoerd: één was het meten van de oppervlaktespanning, en de andere was een visualisatie van het gedrag van kleurstof in watermonsters. Naarmate het aantal PWT-behandelingen toenam, nam de oppervlaktespanning van het watermonster af, een fenomeen dat consistent was met de resultaten van het kleurstofvisualisatie-experiment.